Sve više bankara vjeruje kriptovalutama

Anketa

0 Flares 0 Flares ×

26. kolovoza 2021.Nedavno istraživanje konzultantske kuće Deloitte, provedeno među 1300 menadžera više razine u svjetskom bankarskom sektoru pokazalo je kako ih sve više vjeruje kriptovalutama: 76 posto ih smatra kako će bitcoin ili neka druga kriptovaluta u slijedećih pet do najviše deset godina postati standardna alternativa običnom novcu.

81 posto ih vjeruje da je tehnologija na kojoj se temelje kriptovalute – blockchain – tehnologija koju banke moraju koristiti, a 73 posto ih vjeruje da banke u kojima rade moraju prihvatiti kriptovalute i blockchain što prije, kako ne bi zaostale za konkurencijom.

Od velikih svjetskih banaka, Goldman Sachs i JP Morgan već nude posebne usluge utemeljene na kriptovalutama, a Kina je započela testnu primjenu digitalnog yuana. Slično radi i nekoliko država na europskom i američkom kontinentu. Facebook je konačno došao do faze kada će početi raditi sa svojom vlastitom kriptovalutom, nakon par godina razvoja.

Vrijednost tržišta kriptovaluta je porasla za bilijun (1000 milijardi) dolara od kraja srpnja i sada je veća od 2,1 bilijuna dolara. Bitcoin se danas ponovno približio vrijednosti od 50 tisuća dolara, a Ethereum vrijedi više od 3300 dolara, primjerice.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: