Sveobuhvatna poslovna edukacija za turizam

Uplift akademija

0 Flares 0 Flares ×

7. listopada 2021. – U okviru projekta Uplift.hr, koji na jednom mjestu okuplja vijesti, informacije i edukativni sadržaj namijenjen mikropoduzetnicima te malim i srednjim poduzetnicima, od ponedjeljka, 11. listopada, starta Uplift akademija.

Riječ je o sveobuhvatnom edukativnom programu za mikro, male i srednje poduzetnike koji je u prvoj sezoni usmjeren na turistički sektor, a aktualnu generaciju polaznika čini 40 stipendista. Na natječaj za stipendiranje pristigle su ukupno 263 prijave od kojih je stručni tim koji su činili predstavnici iz Mastercarda, Algebre, Ekonomskog instituta, Zagreb te agencije Media Val odbrao one kandidate koji su udovoljavali svim stavkama natječaja te su uz to pokazali entuzijazam, kreativnost i spremnost za usvajanje novih ideja i znanja. Fokus je na praksi primjenjivoj u vlastitom poslovanju

Riječ je o sveobuhvatnom edukativnom programu za mikro, male i srednje poduzetnike koji je u prvoj sezoni usmjeren na turistički sektor

Fokus je na praksi primjenjivoj u vlastitom poslovanju. Foto: MediaVal

Uplift akademiju pokrenuo je Mastercard, dok je za njezinu provedbu, koja će trajati od listopada 2021. do ožujka 2022., zadužena Algebra. Online program u trajanju od 20 tjedana i više od 200 sati bit će podijeljen u devet cjelina.

Polaznici će učiti o osnovama kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, alatima digitalne transformacije, poduzetništvu i inovacijama, osnovama online marketinga i e-commercea, naprednim prodajnim i cjenovnim strategijama, fondovima za financiranje projekata i razvoja, ali i osnovama financijskog planiranja i menadžerskog računovodstva.

Kako je edukacija namijenjena sektoru turizma, tako će im od velikog značaja biti kolegiji poput destinacijskog menadžmenta te kolegija o turizmu i ekonomiji doživljaja.

Osim predavanja, polaznici, koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, će na raspolaganju imati mentore koji će ih voditi kroz praktične vježbe i zadatke tijekom trajanja akademije. Polaznici Uplift akademije bit će podijeljeni u timove s mentorima, i radit će na konkretnim projektima digitalne transformacije u turizmu, koje će potom moći implementirati i u vlastite poduzetničke projekte. Po završetku akademije timovi će svoje projekte prezentirati pred ulagačima, a najbolji će osvojiti novčanu nagradu.

Polaznici Uplift akademije dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, pripadaju različitim dobnim skupinama, a iako se svi bave turizmom ili uslužnom djelatnošću, uži djelokrug djelovanja im je različit pa tako među njima ima vrhunskih slastičara, pekara, proizvođača piva, organizatora privatnih izleta, ali i hotelijera i organizatora festivala.

Kao važan faktor u procesu odabira kojim se vodio stručni žiri je, između ostalog, bilo i to koliko su prijavljeni poduzetnici i njihova poslovna ideja orijentirani prema konceptu iskustvenog turizma koji podrazumijeva zaokret od masovnog turizma prema održivom turizmu, onom koji je dobar prema okolišu u kojem se odvija, i koji gostu pruža jedinstveno iskustvo za pamćenje.

Za sve prijavljene kandidate koji nisu osvojili stipendiju Mastercard i Algebra omogućili su popust na program edukacije. Priče stipendista o izazovima s kojima se susreću u poduzetništvu, ali i napretku te novim znanjima koje su stekli na akademiji mogu se pratiti na Uplift.hr.


O projektu
Uplift je najveća hrvatska platforma usmjerena razvoju poslovanja mikropoduzetnika te malih i srednjih poduzetnika (MMSP) na čijem radu, znanju i inovativnosti počiva većina hrvatskog gospodarstva. Ova platforma osigurava sve potrebno za razvoj poslovanja: inspiraciju, edukaciju, mentorstvo, promociju te pristup relevantnim informacijama. Uplift je osmislio i realizirao Mastercard kao korak prema stvarnom utjecaju i aktivnom iskazivanju odgovornosti prema društvu. Partneri projekta su Algebra i Ekonomski institut, Zagreb, a u stvaranju sadržaja sudjeluju i uspješni poduzetnici i konzultanti te drugi partneri iz privatnog i javnog sektora. Kroz multimedijalni sadržaj, pisane i video intervjue, live chatove, ali i tematske članke o digitalizaciji, poduzetništvu i turizmu, Uplift.hr otvara brojna pitanja vezana uz MMSP sektor u Hrvatskoj i želi biti kvalitetan, prepoznat i važan sugovornik u traženju pametnijih, boljih i održivijih odgovora. Pratite nas na Uplift.hr te na Facebooku i Instagramu. Videozapis o projektu pogledajte ovdje.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: