Tjedan sigurnosti proizvoda 2020.

Lakše obavješćivanje o opasnim proizvodima

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelless, 10. studenog 2020. – Jučer je otvoren Međunarodni tjedan sigurnosti proizvoda 2020., koji okuplja sudionike iz cijelog svijeta na virtualnoj konferenciji kako bi raspravljali o tome kako povećati sigurnost proizvoda na svjetskoj razini.

Ovogodišnje događanje bit će usmjereno na sigurnost proizvoda tijekom krize uzrokovane bolešću COVID-19 te na poboljšanje sljedivosti i opoziva opasnih proizvoda.

Tijekom konferencije dvije internetske trgovine, Bol.com i eMAG, potpisale su obvezivanje na sigurnost proizvoda. Preuzimanjem obveze ta se poduzeća obvezuju na brže uklanjanje opasnih proizvoda sa svojih stranica.

Bol.com i eMAG pridružili su se sedam drugih velikih internetskih trgovina, Alibaba (AliExpress), Allegro, Amazon, Cdiscount, eBay, Rakuten France i Wish.com, koje su se već obvezale na brže uklanjanje opasnih proizvoda.

Navedena poduzeća će kupcima olakšati obavješćivanje o opasnim proizvodima i pobrinuti se za njihovo uklanjanje u roku od dva radna dana nakon obavijesti nadležnih tijela država članica EU-a.

Više informacija o Međunarodnom tjednu sigurnosti proizvoda dostupno je na internetu

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: