Tko ne čini dobro, bolje da ga nema

Konferencija o održivosti poslovanja

0 Flares 0 Flares ×
Među najupečatljivijim govornicima konferencije bio je bivši čelnik Unilevera, Paul Polman. Foto: HGK

20. rujna 2021. – Što se po pitanju ekologije općenito i klimatskih promjena očekuje od hrvatskih tvrtki, a što od ustanova i pojedinaca moglo se saznati krajem prošlog tjedna na konferenciji u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Podržimo održivo 2021., koja se dogodila u četvrtak i petak, u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku.

Među najupečatljivijim govornicima konferencije bio je bivši čelnik Unilevera, Paul Polman. Evo jedne njegove zanimljive izjave: „Samo devet posto materijala koje proizvodimo su ponovno korišteni, a imamo sve što je potrebno da se uhvatimo u koštac s problemima klimatskih promjena i nejednakosti.. Tvrtke smiju stvarati probleme, već ih rješavati.“

Sudionici konferencije su saznali i što EU poduzima da omogući promjene, zašto imamo „zelenu listu“ održivih gospodarskih djelatnosti i jesu li svi poslovni modeli koji se predstavljaju kao održivi uistinu takvi te koji su dostupni izvori financiranja.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferenciji.


  • O konferenciji Podržimo održivo
    Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve. Konferencija polazi od vizije Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu o potrebi velikog resetiranja društva kako bi se spasio planet. U fokusu konferencije bit će dvije teme: uloga poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, bile to ekonomske reforme, pandemija ili klimatska kriza te komunikacija održivog razvoja. Konferencija je dio serije aktivnosti na temu održivosti u organizaciji HGK tijekom rujna i listopada pod nazivom Održivo, odgovorno, ostvarivo. Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima poslovnog sektora iz Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK. Programski partneri su Veleposlanstvo Švedske, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, MaNaBu Movement i ECOLISE. Konferencija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Predstavništva EK u Hrvatskoj, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.


 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: