Transformacija poslovanja tehnologijom

Dell Technologies Forum

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 26. studenoga 2019. – Tradicionalna godišnja konferencija tvrtke Dell Technologies okupila je u zagrebačkom kulturnom centru Lauba nekoliko stotina stručnjaka za digitalnu transformaciju iz kompanija Dell, Microsoft i VMware i njihovih lokalnih partnera, a osim tom temom bavili su se i izazovima zaštite privatnosti podataka u doba posvemašnje umreženosti te načinima motivacije zaposlenika pomoću naprednih tehnologija.

Ovogodišnja konferencija Dell Technolgiesa, pod nazivom Real Transformation, ponudila je nekoliko odgovora na neke od najkompleksnijih pitanja koja nameće digitalizacija poslovanja.

„Podaci i informacije već dugo predstavljaju ključni resurs poslovanja tvrtke u svim segmentima. Vrijeme je da tvrtke svoje strategije prilagode i usklade s napretkom tehnologije jer će u protivnom ubrzo osjetiti neželjene posljedice za svoje poslovanje. Uz digitalizaciju nezaobilazna je umjetna inteligencija koja osim što olakšava poslovanje, igra i ključnu ulogu u edukaciji zaposlenika i upravljanju produktivnošću. Kompleksni procesi digitalne transformacije se pojednostavljuju, provodi se centralizacija informacija u određenim segmentima poslovanja tako da je digitalna budućnost zaista postala realnost“, istaknuo je u svom predavanju Sasho Tasevski.

U sklopu konferencija održano je 11 predavanja, radionica i panel rasprava, a glavne teme o kojima se pričalo bila su inovativna rješenja zasnovana na umjetnoj inteligenciji i učenju, zaštita podataka u doba cloud tehnologije, kao i pitanja objedinjenog radnog prostora uz koja je predstavljeno i rješenje pod nazivom Dell Technologies Unified Workspace.

Uz predavanja, u izložbenom dijelu Laube, Dell Expo centru, predstavljen je i kompletan portfolio Dell proizvoda za skladištenje i upravljanje podacima uz praktičnu prezentaciju mogućnosti pojedinih proizvoda.

Zanimljivost Dell Technologies Foruma je i tzv. eco-friendly dimenzija, koju Dell njeguje i razvija u svim segmentima poslovanja, pa je tako bilo i na Forumu, od maksimalne upotrebe recikliranih materijala do praktičnih stvari poput višekratnih digitalnih akreditacija za sudionike.

Osim testiranja uređaja, interes su izazvali i bicikl od bambusa u ulozi generatora struje te radionica u kojoj su u kratkom vremenu stručnjaci Della servisirali laptop koji je netom prije demoliran čekićem u sklopu prezentacije.

Jedan od posebno zanimljivih panela bio je onaj na temu „Žene u tehnologiji“ na kojem su sudjelovale poslovne žene koje svakodnevno nadahnjuju poslovni svijet; Filipa Petrović regionalna marketing menadžerica Della za Centralnu i Istočnu Europu, Ivančica Kraljević Bačlija direktorica IT sektora Croatia osiguranja, Sonja Popović izvršna direktorica tvrtke SAP, Dragomira Majhen, viša znanstvena suradnica na Institutu Ruđer Bošković, Gabrijela Gega Balun, direktorica IT sektora u Zagrebačkoj banci te Zaneta Findrik Noething, voditeljica kljunih kupaca za Datacentre Della.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: