Traže se rješenja za klimatske promjene

Uključite se u najveći europski clean-tech akcelerator

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 4. veljače 2020. – ZICER – Zagrebački inovacijski centar nositelj je najvećeg europskog programa za akceleriranje startup tvrtki, objavio je početak procesa prijava klimatski usmjerenih inovativnog rješenja.

Riječ je o drugom ciklusu EIT Climate-KIC RIS akceleratora koji pobjedniku donosi pedeset tisuća eura ali i prilike poput pristupa međunarodnoj mreži kontakata, raznim edukacijama, mentoriranju. U prvom ciklusu sudjelovalo je šest timova prve generacije.

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još deset država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije, ali i osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za klimatske inovacije diljem kontinenta.

Startup tvrtke koje su prošle program ovog akceleratora razvili su rješenja koja pozitivno utječu na klimatske promjene, pronašli su tržišne niše i privukli investitore.

Ulaskom u program timovi mogu primiti do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda; timovi koji tek razvijaju poslovni model primit će do 10.000 eura; timovi koji su u fazi validacije poslovnog modela i imaju prve klijente primit će do 25.000 eura, a do 50.000 eura očekuje startup tvrtke spremne za investicije i skaliranje.

Akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Prijave traju do 1. ožujka 2020. na https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

_

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: