Trend? Ili budućnost tržišta rada?

Hibridna konferencija o digitalnim nomadima

0 Flares 0 Flares ×
Okrugli stol konferencije “Digitalni nomadi”. Foto: ZP

28. svibnja 2021. – Danas je u Zagrebu održana konferencija “Digitalni nomadi: Samo trend ili budućnost tržišta rada”, koju je većina mogla pratiti putem interneta, a tridesetak znatiželjnika okupilo se u dvorani Indigo Wespa coworking centra na Zavrtnici, poštujući propisane epidemiološke mjere. Konferenciju je organizirala Međunarodna komora mladih Zagreb (JCI Zagreb) u suradnji s konceptom Wespa Spaces, a okupila je nekolicinu neovisnih digitalnih stručnjaka.

Ideja je da u našu zemlju privučemo desetak tisuća digitalnih nomada, to jest, da ih stalno imamo toliko, kako bi oni, svojim iskustvima i djelovanjem u Hrvatskoj postigli rezultate kojima će privući i druge.

Događaj je koncipiran u dva dijela. Prvi dio sastojao se od predavanja na kojima su svoja iskustva i ekspertizu podijelili predstavnici udruženja SplitTech City i Osijek Software City te Jan de Jong, osnivač hrvatske Udruge digitalnih nomada (Digital Nomad Association Croatia). Drugi dio konferencije bio je okrugli stol u kojem su digitalni nomadi, stručnjaci iz marketinga, predavači i predstavnici Ministarstva rada razglabali o digitalnom nomadstvu kao pojavi.

Uglavnom, Hrvatska je država koja je među prvima (od Nove godine) digitalnim nomadima ponudila vize, a do sada je taj dokument dobilo stotinjak digitalnih nomada, građana 26 raznih zemalja. Ideja je da u našu zemlju privučemo desetak tisuća digitalnih nomada, to jest, da ih stalno imamo toliko, kako bi oni, svojim iskustvima i djelovanjem u Hrvatskoj postigli rezultate kojima će privući i druge, pa i naše “digitalne nomade” koji su se u posljednjih nekoliko godina razmilili po zemljama EU, najviše po Njemačkoj i Irskoj, da se vrate.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: