Tri hrvatske ideje s društvenim utjecajem

Ascalia, Miret i Stemi

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 29. listopada 2020.Ascalia, Miret i Stemi tri su poduzeća iz Hrvatske odabrana za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju za najbolju poslovnu ideju s društvenim utjecajem, koji će se održati u ožujku 2021. u Budimpešti.

Natjecanje je organizirano u sklopu projekta Finance4SocialChange, a okupiti će 30 najboljih društvenih poduzeća iz Bugarske, Moldavije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Ukrajine i Rumunjske. Četiri najbolja poduzeća dobit će priliku sudjelovati u finalu i osvojiti nagrade za potporu njihovom poslovanju, u ukupnoj vrijednosti od 30 tisuća eura, koje osigurava bankarska grupacija UniCredit.

Uz financijsku nagradu, sudionici natjecanja imaju priliku umrežiti se s investitorima, stručnjacima UniCredit Social Impact Banking programa i relevantnim poslovnim partnerima iz cijele regije, ali i dobiti mentorstvo lokalnih stručnjaka, partnera natjecanja.

Nacionalni partner u Hrvatskoj je ACT Grupa, zajednica stvaratelja promjena i poduzetnička potporna organizacija koja već 17 godina jača ekosustav ekonomije s utjecajem u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe.

Društvena poduzeća koja sudjeluju u natječaju odabrana su prema kriterijima koje je definirala Njemačka agencija za financiranje društvenih poduzeća (FASE). Prema tim kriterijima procijenjeni su društveni i ekološki aspekti poslovnih ideja, učinkovitost poslovnih rješenja u rješavanju društvenih ili ekološki problema, mjerljivosti postignutih rezultata i održivost društvenih poduzeća za rad na tržištu.

U prethodnim fazama projekta Finance4SocialChange, Ascalia, MIRET, STEMI i druga društvena poduzeća sudjelovali su u kombiniranom iskustvu učenja kroz Akademiju za dizajn investicija društvenog utjecaja, mentorske sesije i mentorske radionice posvećene pripremi i izradi poslovnih planova za završno natjecanje.

Projekt Finance4SocialChange podržan je od strane EU kroz prekogranični program Interreg Danube. Okuplja partnere iz 12 zemalja Podunavske regije koji nastoje razviti praktična rješenja i učinkovitiji regulatorni okvir za investiranje s društvenim utjecajem.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: