Tri savjeta pri pokretanju posla

Novac sigurno dolazi – strpljivima i marljivima

0 Flares 0 Flares ×


U svojoj tradiciji organiziranja predavanja uglednih gostiju predavača ZŠEM je danas ugostio njegovu ekscelenciju Roberta Kohorsta, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

– Nakon pravničke karijere u jednom trenuku sam otišao u nepoznato. Prihvatio sam ponudu, a da zapravo nisam puno znao o poslu kojim ću se baviti. Bio je to rizik koji je uspio.

– Znate, kada ste mladi onda ste skloni takvoj vrsti rizika – rekao je Robert Kohorst naglasivši tijekom svojeg predavanja tri osnovna postulata koje je prakticirao tijekom iznimno uspješne karijere u gospodarstvu.

Prije svega napravite osnovne prioritete u poslu. Stavite ciljeve pred sebe koje želite postići. Pokretanje posla je uzbudljivo, ali i stresno. Važno je imati dobar plan. Nakon toga, pomno birajte partnere i osobe koje želite imati u svom poslovnom okruženju. Okružite se dobrim ljudima i gradite međusobno povjerenje – naglasio je veleposlanik SAD-a koji je poseban savjet imao oko eventualnog neuspjeha.

Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

– Nemojte se bojati toga nego učite iz neuspjeha i krenite naprijed. Skupljajte iskustvo iz toga i prakticirajte ga u novim poslovnim aktivnostima. No, nemojte čekati da propadne do kraja nego naučite kada je vrijeme da stanete – savjet je uglednog diplomata i gospodarstvenika koji je u preuzeo dužnost veleposlanika početkom 2018. godine.

Kao razlog što je sa zadovoljstvom prihvatio diplomatsku dužnost u Hrvatskoj, uz činjenicu da je oduševljen ljudima i proameričkim stavovima na koje je naišao tijekom svog turističkog obilaska naše zemlje, jest poslovna prilika koja se pruža u Hrvatskoj.

– Investicije će sigurno doći, samo moramo biti strpljivi – poručio je Robert Kohorst

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: