U potrazi za izvorima likvidnosti

Nastavak suradnje HGK i CRANE-a

0 Flares 0 Flares ×
Davorin Štetner (lijevo) i Luka Burilović (desno) / Foto: HGK

Zagreb, 10. listopada 2020. – Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović sastao se s predsjednikom Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Davorinom Štetnerom. Glavna tema sastanka bila je zajednička organizacija međunarodnog investicijsko-poslovnog foruma koji će se održati u Zagrebu u travnju 2021. Forum će okupiti poznata imena iz svjetske investicijske zajednice, naravno, ukoliko situacija s pandemijom to dopusti.

„Hrvatskim poduzetnicima je dostupnost kapitala za investicije u razvoj poslovanja velik i kroničan problem. To naročito dolazi do izražaja u kriznim situacijama, poput ove s koronavirusom, kada banke dodatno postrožuju uvjete kreditiranja upravo kad je novac gospodarstvenicima najbitniji. Zato su alternativni načini financiranja, a tu se svakako ističu poslovni anđeli, odličan način da popravimo likvidnost naših tvrtki“, istaknuo je Burilović.

Na sastanku je potvrđen i nastavak uspješne, višegodišnje suradnje koja je službeno započela potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji. Njime su artikulirani zajednički interesi s fokusom na poticanje i razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj te pružanje pomoći poduzetnicima u realizaciji inovativnih projekata s međunarodnim potencijalom 2016.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: