Učinak predloženih mjera neće biti jednak za sve

HUP nakon sastanka s predstavnicima Vlade RH

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 30. studenoga.2020. – Nakon sastanka u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na kojemu su predstavnici Vlade RH predstavili modele kompenzacijskih mjera koje su prihvatili, uključujuči i one ugostitelja, nije bilo zadovoljnih.

Odluka Vlade RH ide u smjeru pokrivanja svih fiksnih troškova (najam, zakup, plin, voda, čistoća) tvrtkama kojima je pad prometa veći od 60%, Vlada ide i s nastavkom postojećih mjera za očuvanje radnih mjesta te COVID kredita za likvidnost.

Opći je zaključak kako će mjere imati nekog učinka, no on ovisi o tome koliko će dugo trajati kriza i na koje će se djelatnosti preliti daljnji utjecaj pandemije. Kako bilo, više od 100.000 malih i srednjih tvrtki i dalje je izloženo propasti

Vladin prijedlog svojevrstan je kompromis između dva modela koja su predlagali HUP i druge udruge ugostitelja, i sam po sebi nije dugoročno dovoljan, ali je dobar početak razgovora koji se i dalje nastavljaju. U narednim razgovorima veći će fokus biti na smanjenju ostalih troškova i PDV-a kao i svih onih parafiskalnih nameta čiji broj neprestano raste, a koji uvelike opterećuju hrvatsko gospodarstvo.

Više pojedinosti.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: