Udruge dobile 30 tisuća eura

Od Zaklade UniCredit

0 Flares 0 Flares ×

Od Zaklade UniCredit

Sjedište Zagrebačke banke, koja posluje u sklopu UniCredit Grupe. Foto: Zaba

26. srpnja 2021. – Potporu Zaklade UniCredit*, koja djeluje u okviru inicijative “Call for Europe” i u kojoj sudjeluje naša Zagrebačka banka, dobilo je 48 projekata iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Inicijativa „Call for Europe“ pruža podršku društvenim projektima koji pomažu djeci u navedenih dvanaest europskih zemalja u kojima UniCredit posluje.  Svakoj od dvanaest zemalja dodijeljeno je 30 tisuća eura koje su namijenjene lokalnim udrugama za ostvarenje prijavljenih projekata.

Uključene inicijative usmjerene su na podržavanje dječjeg obrazovanja i učenja, poticanje uključenosti i pružanje posebnih sadržaja za dječje aktivnosti i zdravstvene potrebe.

Pobjedničke udruge i projekti iz Hrvatske koje su ukupno zajedno dobile 30 tisuća eura su: Udruga SOS Dječje selo Hrvatska za projekt Ljetni odmor iz snova za zabavu i oporavak; Udruga Veliko srce malom srcu za projekt Poboljšanje kvalitete djetinjstva djece s urođenim srčanim bolestima; Karate klub Alfa za projekt Karate za zdravlje i Udruga invalida Sisačko – Moslavačke županije za projekt Inkluzivna farma – mjesto neovisnog življenja.


*O Zakladi UniCredit
Zaklada UniCredit korporativna je zaklada osnovana 2003. godine kako bi doprinijela razvoju solidarnosti i filantropije u zajednicama i regijama u kojima UniCredit djeluje. Prijenosom financijskih sredstava i upravljačkih vještina karakterističnih za tvrtku, Zaklada UniCredit podržava projekte lokalnih neprofitnih organizacija značajnog društvenog učinka i inovacija.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: