Udvostručila broj zaposlenih

Tvrtka Microblink

0 Flares 0 Flares ×
Matija Ilijaš, Jurica Cerovec, Anita Čavrag i Igor Strejček – Microblink Foto: Robert Anic/PIXSELL

29. travnja 2022. – Microblink, hrvatska kompanija koja razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, ubrzala rast poslovanja i udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku.

Microblink se transformirao u produktno-orijentirane timove i usmjerio se još više na razvoj i stvaranje prilika za komercijalizaciju postojećih rješenja, ali i na prepoznavanje novih poslovnih prilika u kojima može iskoristiti svoju tehnologiju umjetne inteligencije. Cilj je poslovni model koji će kreirati niz posebnih spin-off tvrtki s globalno uspješnim proizvodima. Prvi Microblinkov spin- bila je tvrtka Photomath.

Microblink svoja poslovna rješenja razvija u tri segmenta. To su digitalni identitet, prepoznavanje najrazličitijih artikala u maloprodaji i vlastita platforma umjetne inteligencije. Cilj je razviti umjetnu inteligenciju koja će biti sposobna sama razvijati napredna UI rješenja i proizvode.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: