Udvostručuju broj stručnjaka i prihode

Glavni proizvod: napredna platforma za umjetnu inteligenciju

0 Flares 0 Flares ×
Igor Strejček, direktor Microblinka za Hrvatsku i globalni potpredsjednik za operativne poslove i Jurica Cerovec, globalni izvršni direktor Microblinka za tehnologiju. Foto: Microblink

14. travnja 2021. – Hrvatska informatička tvrtka Microblink, specijalizirana za rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, danas je objavila da ulazi u novu fazu razvoja u kojoj će dodatno ubrzati razvoj svoje napredne UI platforme za računalni vid, kao i komercijalizaciju postojećih i novih proizvoda za čitav niz industrija, s ciljem udvostručenja prihoda u godinama koje slijede.

Kako bi postigli najavljeno, Microblink če udvostručit broj stručnjaka. Trenutno ima 111 stalno zaposlenih, a samo prošle godine pridružilo im se više od 50 novih ljudi. Tim za razvoj umjetne inteligencije sada ima 70 ljudi i jedan je od najvećih u Europi.

Temelj uspjeha kompanije je napredna UI platforma koja je u potpunosti razvijena u Hrvatskoj

Najveći dio zapošljavanja odnosi se na ured u Zagrebu, koji će ostati glavni razvojni centar za UI tehnologije, a u širenju na globalnom tržištu oslanjaju se i na ured u New Yorku.

Microblinkovi proizvodi postali su industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta osobnih dokumenata i automatiziranje unošenja podataka u čitavom nizu industrija, a ključni su partner za financijsku industriju i telekome diljem svijeta.

Temelj uspjeha kompanije je napredna UI platforma koja je u potpunosti razvijena u Hrvatskoj, a čije komponente na raznim testiranjima pokazuju da su najbolje na svijetu. Jedna od komponenti UI platforme je i izvođenje neuronskih mreža na mobilnom uređaju, a Microblinkova taj proces izvodi 50 posto brže od sličnih platformi najvećih globalnih kompanija poput Applea i Googlea.

U Microblinku potencijal svoje UI platforme vide u bržem razvoju novih proizvoda za industrije koje se ubrzano digitaliziraju. Cilj je isporuku proizvoda skratiti s nekoliko mjeseci koliko im je potrebno sada, na svega nekoliko tjedana, što će Microblinku omogućiti dodatnu prednost na tržištu.

Također, veliku priliku vide u potvrdi vjerodostojnosti dokumenata i pojednostavljenju procesa potvrde identiteta na daljinu, čime se u potpunosti uklanja potreba fizičkog kontakta korisnika i pružatelja neke usluge. Microblinkova tehnologija će pritom omogućiti zaštitu privatnosti na način da podaci u svakom trenutku ostanu samo na mobitelu korisnika.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: