Uključite se u CE-Connector mrežu

Platforma za brže ulaganje u inovacije

0 Flares 0 Flares ×

14. siječnja 2022. – Zagrebački inovacijski centar (ZICER) pokrenuo je, zajedno s partnerima iz Europske unije, međunarodnu CE-Connector platformu koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Riječ je o projektu pomoći startup tvrtkama s inovativnim rješenjima i novim tehnologijama s ciljem boljeg povezivanja s ulagačima, prije svega, poslovnim anđelima. U tijeku je treći krug prijava koji traje do kraja ožujka ove godine.

U projekt CE-Connector do sada se prijavilo 48 domaćih startup tvrtki, koje su već dobile niz prilika za predstavljanje pred domaćim i stranim investitorima te pristup do javno raspoloživih sredstava (kao što su bespovratne potpore) i infrastrukturnim, mentorskim te dodatnim stručnim potporama.

Projekt CE-Connector provodi se u šest zemalja: Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do 30. lipnja 2022. godine. Cilj mu je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija, izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnim pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava.

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners (Optimizacija d.o.o.) te pridruženi partner HAMAG-BICRO.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: