Ulaganja u međuregionalne inovacije

Javno savjetovanje o 500 milijuna eura

0 Flares 0 Flares ×
Foto: EK

Bruxelless, 1. kolovoza 2020. – Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje radi prikupljanja stajališta građana i dionika o inicijativi za ulaganje u međuregionalne inovacije (I3) koju je Komisija predložila u sljedećem programskom razdoblju.

Cilj je prikupiti ideje za daljnji razvoj tog novog instrumenta, posebno u pogledu aspekata kao što su prioritetna područja za ulaganja, veze s prioritetima EU-a, provedbeni mehanizmi, vrsta potpore, potrebe za ulaganjima, nefunkcioniranje tržišta, spremnost za ulaganja i drugo. U razdoblju od 2027. do 2021. nastojat će se ojačati suradnja u području međuregionalnih inovacija putem Europskog fonda za regionalni razvoj s približnim proračunom od 500 milijuna eura.

Komisija je u tom kontekstu predložila pokretanje nove inicijative čiji cilj je pomoći dionicima uključenima u strategije pametne specijalizacije (S3) da se udruže, prošire i ponude inovacije na europskom tržištu. Cilj je mobilizirati javno-privatna ulaganja i povećati učinak raspoloživih sredstava. Savjetovanje će završiti 30. rujna 2020.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: