Ulaganje u ljude i nova tržišta

Infinum Ventures investira u Rentlio

0 Flares 0 Flares ×

7.veljače 2022. – Infinum Ventures, investicijski ogranak zagrebačke tehnološke tvrtke Infinum uložio je u digitalnu zadarsku tvrtku Rentlio, koja se bavi primjenom tehnologija u sektoru turizma i putovanja. Cilj ulaganja je dalji razvoj poslovanja, zapošljavanje ljudi te razvoj funkcionalnosti s ciljem osvajanja novih tržišta.

Rentlio tim. Foto: Rentlio

Rentlio, pokrenut 2015. godine, sada ima dvadesetak zaposlenika, automatizira operativne i prodajne procese hotela, hostela, apartmana i ostalih turističkih objekata. Rentlio aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta. Većina korisnika nalazi se na području Hrvatske, pa će se investicija i partnerstvo s Infinumom koristiti za snažno jačanje tržišne pozicije u regiji. Nadalje, Rentlio planira pojačane akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje Rentlio već ima značajniju bazu korisnika.

Tomislav Car, direktor i osnivač Infinuma i tvrtke Productive, preuzima i ulogu savjetnika u Rentliju. Car ima dosta iskustva i u turističkom sektoru, radio je s kompanijama poput Maistre, Royal Caribbeana i Disney Cruise Linesa. Tomislav Car je svoje prvo ulaganje izvan matične tvrtke (Infinum) ostvario prije pet godina, investicijom u startup CircuitMess, mladog sugrađanina iz Karlovca, Alberta Gajšaka.

Pravno savjetovanje u zaključenju investicije Infinum Venturesa u Rentlio vodila su odvjetnička društva Metelko, Knežević i Partneri te Mišković i Mišković na čelu s odvjetnicima Dinom Miljakom i Pavom Miškovićem.

Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: