Uloga inkubatora, akceleratora i mentora

Treći BizHack Caffe

0 Flares 0 Flares ×
Svoja iskustva s inkubatorima, akceleratorima i mentorima opisali su Ivan Burazin, osnivač i direktor tvrtke Codeanywhere, koji je bio dio akceleracijskoga programa Tech Starsa u Bostonu, Armando Matijević, osnivač i direktor SplitXa. Prošao je kroz akceleracijske programe u Montrealu u Kanadi, a potom i u Boost Vc-iju u San Franciscu, Vedran Đidara, stručnjak za razvoj IT projekata iz Sedam IT-ja i Nikolina Jerković, vlasnica obrta za dizajn i programiranje White Space te osnivačica platforme Pausalist.com.

Split, 23. listopada 2020. – Krajem ovog tjedna održana je slijedeća (treća po redu) epizoda internetskog seminara BizHack Caffe, koje organizira Hrvatska gospodarska komora uz podršku organizacije Lean startup.

Riječ je o ciklusu online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata.

Tema trećeg BizHack Caffe seminara bila je Što odabrati: inkubator, akcelerator ili mentora – što do toga u kojemu poslovnom trenutku poduzetnik treba odabrati i koja točno znanja može tako steći?

Inkubator je primjereniji mladim tvrtkama koje tek žele doći na tržište sa svojom idejom, dok su akceleratori primjereniji za tvrtke koje su došle do zrelije faze te su spremne za puni izlazak na tržište.

Na putu do poslovnoga uspjeha mentori su često ključan faktor, kao iskusni stručnjaci s nekim specifičnim znanjem koji poduzetnika mogu uvesti u svoju mrežu kontakata te povećati mogućnost za uspjeh.

 

Pogledajte snimku trećeg BizHack Caffe seminara.


U idućem, 4. webinaru BizHack Startup Caffe “Financiranje poslovne prilike” bit će riječi o načinima financiranja poduzetničkih ideja i poslovnih prilika te će poduzetnici domaćini predstaviti razne modele financiranja koje su koristili, kao što su bootstraping, investicijski anđeli, fondovi rizičnog kapitala i grupno financiranje (crowdfunding). Događaj se održava 4. studenoga s početkom u 17 sati.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: