Uloženo 5,6 milijardi u kriptovalute

Snažan rast interesa za bitcoin, ethereum i ostale kripto valute

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 27. prosinca 2020. – Ulaganja u kriptovalute (u kripto fondove i razne kripto proizvode) tijekom 2020. godine premašila su iznos od 5,6 milijardi američkih dolara, što je rast od nevjerojatnih 600 posto, u usporedbi s 2019. godinom, objavila je tvrtka CoinShares. Ukupna ulaganja u kriptovalute, te rast njihovih cijena podigle su vrijednost cijelog tog sektora na gotovo 19 milijardi dolara.

Zanimanje za kriptovalute jako je poraslo tijekom ove godine jer su ulagači u njima, posebno u bitcoinu, vidjeli utočiše u kojem mogu svoj novac zaštiti od inflacije i pada vrijednosti dolara. Bitcoin je prošloga tjedna dosegao novu rekordnu cijenu, od 24.298,04 dolara, a Ethereum je dosegao 610,14 dolara.

Vriednost kripto valuta varira na denvnoj razini, iz raznih razloga. Posljednja fluktuacija dogodila se prošli tjedan kada je objavljena vijest o pojavi novog soja korona virusa.

Do sada, u ovoj godini u bitcoin proizvode i fondove uloženo je 15,6 milijardi, a u Ethereum 2,5 milijardi dolara ( ostatak do 19 milijardi u ostale kriptovalute).

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: