Umijeće stvaranja budućnosti

Brzorastući starutp specijaliziran za web i mobilne aplikacije

0 Flares 0 Flares ×
Ars Futura trenutno ima 19 zaposlenih

Hrvatska informatička tvrtka Ars Futura u posljednje četiri godine ostvarila je 914 postotni rast prihoda, od čega 233 posto u posljednjih godinu dana. Njezini osnivači su danas 27-godišnji Ivan Božić i 30-godišnji Nikola Jakić, Splićani koji su se nakon studija FER-a odlučili okušati u poduzetništvu. Ars Futura trenutno ima 19 zaposlenih i bavi se primarno mobilnim i web aplikacijama za inozemne klijente.

Ivan Božić i Nikola Jakić, osnivači tvrtke Ars Futura

“Hrvatsko tržište ne pruža puno mogućnosti za brzi rast, a mi smo imali sreću da smo na početku poslovanja nakon par domaćih projekata uspjeli dogovoriti jedan inozemni. On nam je osigurao preporuku na osnovu koje smo nastavili dobivati inozemne klijente, što nam je omogućilo rast i širenje bez potrebe za investicijama. Rekao bih da se naš uspjeh temelji i na tome što smo se odlučili orijentirati na veće projekte koji u pravilu donose stabilnost, a našim zaposlenicima opušteniju atmosferu.” – rekao je Božić objašnjavajući kako su postigli kontinuirani rast prihoda i broja zaposlenih.

Nakon prvih nekoliko klijenata u Hrvatskoj, Ars Futura je izašla na inozemno tržište i trenutno je orijentirana na tržište SAD-a, Kanade i Velike Britanije.

Među klijentima imaju i zvučnija imena poput Sveučilišta Harvard, tvrtke Elemental Machines iz Bostona te kalifornijske tvrtke Activision Blizzard s kojom surađuju već više od dvije i pol godine.

“Ponekad prve poslove dogovorimo preko video poziva, bez da upoznamo klijenta uživo. No, s obzirom da su nam svi projekti dugotrajniji, kad-tad se stvori prilika da se upoznamo i osobno, bilo sam oni dođu u Hrvatsku, bilo da mi dođemo na njihovu lokaciju” – dodaje Jakić.

Na nedavno objavljenoj Deloitteovoj ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Sredjnoj Europi, osim Ars Future koja je na tom popisu deseta, nalazi se još šest tvrtki iz Hrvatske: Q Software, Microblink, Rimac Automobili. Infinum, Telum i Profico. Uspjeh na natječaju zabilježila je i hrvatska tvrtka Include, koja je pobijedila u posebnoj kategoriji Zvijezda u usponu.

Više o tvrtki potražite ovdje: https://arsfutura.co

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: