Upišite se na novu hrvatsku kartu umjetne inteligencije

Croatia AI Landscape 2.0

0 Flares 0 Flares ×

27. kolovoza 2021. Udruga CroAI krenula je u drugo mapiranje hrvatskog ekosustava umjetne inteligencije pa poziva sve organizacije koje su na bilo koji način uključene u primjenu, razvoj, obrazovanje, istraživanje ili podršku inicijativama umjetne inteligencije da popune prijavnicu za AI Landscape 2.0

Novo, dopunjeno izdanje krajolika AI Landscape 2.0, osim vizualnog prikaza tvrtki donijeti će i detaljnu analizu tržišta s informacijama o prihodima, investicijama, talentima u UI kompanijama, itd. Ove godine, osim proširenog vizualnog identiteta, CroAI je u procesu i prikupljanja podataka za prvu analizu tržišta umjetne inteligencije, nazvanu State of Croatian AI.

Prvim, prošlogodišnjim, mapiranjem hrvatskog tržišta umjetne inteligencije identificirano je osamdesetak startup tvrtki i drugih organizacija koje se na razne načine bave tehnologijama umjetne inteligencije. Novo istraživanje treba pokazati što se tu promijenilo i kakvi su trendovi.

Mapiranje hrvatskog krajolika umjetne inteligencije izvesti će se po uzoru na druge europske države i vodeće sile u razvoju te tehnologije, poput Amerike, Kine i Izraela. U njemu će biti prikazani svi gospodarski subjekti koji se aktivno bave umjetnom inteligencijom, ali i širi ekosustav kao što su obrazovne institucije, tijela javnog sektora, neprofitne udruge, startup inkubatori i mnogi drugi.

Stručnjaci iz udruge CroAI predstavit će rezultate ovog istraživanja u listopadu tijekom AI2Future konferencije kada će biti organizirani i stručni paneli na temu realne slike hrvatskog tržišta umjetne inteligencije te uspjeha i problema s kojima se suočavaju hrvatski poduzetnici u području razvoja proizvoda i usluga utemeljnih na tehnologijama umjetne inteligencije.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: