Usvajanje umjetne inteligencije u organizacijama

Ericssonov IndustryLab izvještaj

0 Flares 0 Flares ×

Stockholm / Zagreb, 26. siječnja 2021.Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj, naslovljen „Usvajanje umjetne inteligencije u organizacijama“, rezultat je istraživačkih uvida stečenih anketom2525 donositelja odluka diljem svijeta, vezanih uz primjenu te tehnologije u njihovim organizacijama.

Riječ je o tvrtkama koje se nalaze na različitim stupnjevima primjene umjetne inteligencije (podijeljene su na UI-vođe, UI-sljedbenike i UI-početnike), a zajedničko im je to što se sve suočavaju s više-manje istim izazovima.

Zanimljivo je: tehnologija nije glavni izazov. Organizacijska kultura i nevoljkost ljudi pokazale su se većim izazovom u primjeni umjetne inteligencije u poslovanju. Dodatno, što se umjetna inteligencija više primijenjuje – traži više angažmana i učenja.

Što se tiče same tehnologije, većina ispitanih smatra da će biti suočena sa sve više novih primjena umjetne inteligencije, koje za sobom povlače više promjena u poslovnim procesima i razne reorganizacije. Manje će se baviti kreiranjem proizvoda i usluga utemeljenih na tehnologijama umjetne inteligencije, a više stvarajem algoritama i modeliranjem podataka.

Više pojedinosti

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: