Uzdrmani EU startupi

85 posto svih startup događaja je odgođeno

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 12. travanj 2020. – Pandemija korona virusa pogađa i najmlađe i najslabije pripadnike ekonomskog sektora – startup tvrtke diljem europskog kontinenta nalaze se na rubu preživljavanja.

Stanje zorno opisuje i činjenica da je u Europi otkazano ili odgođeno (piše portal EU Startups) gotovo 85 posto svih konferencija (Slush, Pirate Summit, EU Startups Summit, a u nas Cisco Expo, Windays, itd.) koje su se tematski specijalizirale za startup tržište, ili specifično za razne segmente tehnološke industrije.

Startup tvrtke u Belgiji, njih gotovo 1000, zatražile su od države posebnu pomoć. U nas, zasad, nema neke posebne inicijative za pomoć startup tvrtkama, no možemo reći da njih u Hrvatskoj zastupa udruga Glas poduzetnika, u kojoj su mnoge domaće startup tvrtke već učlanjene.

Država u Hrvatskoj je svojim mjerama, posebno drugim paketom mjera, “pokrila” i startup tvrtke no ima ih i u nas koji kažu da bi se startup segmentu – posebno onom njegovom dijelu koji je u cijelosti usmjeren na digitalne proizvode i usluge, trebalo pristupiti i posebnim mjerama, po uzoru na Njemačku, Francusku i Nizozemsku. 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: