Vaš novi bankar: Umjetna inteligencija

Što nas očekuje kad umjetna inteligencija osvoji banke, pročitajte u izvještaju Svjetskog gospodarskog foruma i tvrtke Deloitte.

0 Flares 0 Flares ×

Najnoviji izvještaj, koji su zajedno izradili Svjetski gospodarski forum i konzultantska kuća Deloitte, nastao analizom više od 200 razgovora s ljudima iz svjetske financijske industrije, tvrdi: umjetna inteligencija već sada radikalno mijenja samu strukturu financijskih usluga.

Financijske institucije sve se više koriste tehnologijama umjetne inteligencije u osmišljavanju i izradi novih aplikacija i usluga koje nude putem platformi računalstva u oblaku (cloud).

Uz to, tehnologije umjetne inteligencije omogućuju bankama i drugim financijskim ustanovama bržu prilagodbu željama i potrebama korisnika.

Sve šira primjena umjetne inteligencije u financijskim ustanovama ima i rizike. Jedan od tih rizika je sve snažnije oslanjanje na velike tehnološke kompanije koje drže cloud platforme za isporuku usluga putem Interneta, a drugi rizik je sigurnost podataka, jer će svijet uskoro biti još snažnije povezan pa će podaci o korisnicma biti grupirani u tek nekoliko globalnih baza podataka kojima će upravljati umjetna inteligencija.

Što nas sve očekuje kad umjetna inteligencija osvoji banke, pročitajte u izvještaju Svjetskog gospodarskog foruma i tvrtke Deloitte, kojeg možete preuzeti ovdje.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: