Veća prava zaposlenika banke

UniCredit i UNI Global Union potpisali sporazum

0 Flares 0 Flares ×
Globalni okvirni sporazum obuhvaća i sindikalna prava – UniCredit se obvezuje na osiguravanje pozitivnog radnog okruženja, slobodu udruživanja i zdravu ravnotežu poslovnog i privatnog života.

UniCredit je potpisao Globalni okvirni sporazum s organizacijom UNI Global Union – globalnim savezom sindikata u uslužnim djelatnostima, koji okuplja nacionalne i regionalne sindikate. Taj savez sindikata predstavlja više od 20 milijuna radnika u više od 150 država.

Sporazumom će se ojačati dijalog o ljudskim pravima i temeljnim radničkim pravima te potvrditi posvećenost Grupe najvišim međunarodnim standardima u tom području. Sporazum predstavlja nadogradnju deklaracija koje je Banka već potpisala s tijelom UniCredit European Works Council (UEWC).

UniCredit je još 2009. godine potpisao Zajedničku deklaraciju o jednakim prilikama i nediskriminaciji, a u svibnju 2015. potpisao je Zajedničku deklaraciju o odgovornoj prodaji kojom se promiču zajednička načela i smjernice kao što su kvaliteta proizvoda, usredotočenost na klijente, profesionalni razvoj zaposlenika i upravljanje organizacijom. 2017.

Unicredit je potpisao novu zajedničku deklaraciju s tijelom UEWC, o ravnoteži privatnog i poslovnog života kojom se ponovno ističe važnost poštivanja naših zaposlenika.

Globalni okvirni sporazum potpisali su glavni izvršni direktor UniCredita Jean Pierre Mustier i glavna tajnica organizacije UNI Global Union Christy Hoffman, na redovitom sastanku UniCredit European Works Councila, održanom ovoga tjedna. Sporazumom se postavljaju novi standardi ponašanja u financijskim institucijama te se prava zaposlenika i klijenata uzdižu na višu razinu.

UniCredit je već pružatelj financijskih usluga, a sada je i predvodnik kao poslodavac posvećen svojoj globalnoj radnoj snazi.

Dokument obuhvaća nekoliko područja, uključujući konkretne obveze u sljedećim područjima: Zaštita ljudskih prava: u skladu s Kodeksom profesionalnog postupanja Grupe i Općim ekološkim i socijalnim načelima te Smjernicama Ujedinjenih naroda o poslovanju i ljudskim pravima; Borba protiv seksualnih prijestupa, uznemiravanja i zlostavljanja: uključujući trajno obvezivanje na usvajanje potrebnih mjera za borbu protiv rizika od seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu; Borba protiv diskriminacije i promicanje različitosti: obvezivanje na zajedničko promicanje različitosti i uključivosti, bez obzira na spol, dob, etničko porijeklo, sposobnost ili seksualnu orijentaciju od strane UniCredita i UNI-ja – borba protiv diskriminacije i podrška radnicima s invaliditetom tijekom cijelog njihovog profesionalnog vijeka.

Globalni okvirni sporazum također obuhvaća Sindikalna prava, naglašavajući da se UniCredit obvezuje na osiguravanje pozitivnog radnog okruženja, uz pravo na slobodu udruživanja i zdravu ravnotežu poslovnog i privatnog života u skladu sa Zajedničkim deklaracijama potpisanim s tijelom UEWC. Jedan njegov dio posvećen je i nastavku promicanja zdravog i sigurnog radnog okruženja te UniCreditovoj posvećenosti odgovornoj prodaji.

Provedbu sporazuma zajednički će nadzirati UniCreditova Središnja uprava i UNI te će se jednom godišnje sastajati kako bi razgovarali o postignutom napretku.

Više o tome: UNI Global Union

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: