Veliko ulaganje u ljudsku i umjetnu inteligenciju

Photomath osigurao investiciju od 23 milijuna dolara

0 Flares 0 Flares ×

San Francisco, Zagreb 18. veljače 2021. – Tvrtka Photomath, tvorac istoimene najpopularnije aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, s interneta, objavila je danas kako je osigurala 23 milijuna dolara za financiranje razvoja istoimene aplikacije. Finacijeri su fondovi rizičnog kapitala Menlo Ventures, GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.

Photomath je besplatna aplikacija koja funkcionira kao digitalni instruktor matematike, a pomaže učenicima i roditeljima koji se bore s izazovima rješavanja matematičkih zadataka.

Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath. Foto: Photomath

Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija Photomath koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa. Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak i savladaju matematičke koncepte.

Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu.

Tvrtka je nedavno anketirala preko 2000 roditelja i otkrila da 56% roditelja ne može pomoći svojoj djeci prilikom rješavanja zadaće iz matematike, što je rezultiralo time da roditelji svakog tjedna od početka pandemije preuzimaju Photomath tri puta više od uobičajenog.

Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu. Photomath nadopunjuje poduku nastavnika, a milijuni predavača matematike koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja.

Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja. Photomath Plus, premium verzija aplikacije Photomath, uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija, koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.

Ako želite saznati više ili preuzeti aplikaciju Photomath, posjetite
https://photomath.app/en/


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: