Vijeće za trgovinu i tehnologiju

Europska unija i Indija

0 Flares 0 Flares ×

Europska unija i Indija

26. travnja 2022. – Predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, i indijski premijer Narendra Modi, dogovorili su pokretanje Vijeća EU-a i Indije za trgovinu i tehnologiju. Riječ je o mehanizmu strateške koordinacije koji će Uniji i Indiji omogućiti da se uhvate ukoštac s najvažnijim izazovima povezanima s trgovinom, pouzdanom tehnologijom i sigurnošću te da tako prodube suradnju u tim područjima.

Predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen i premjer Indije, Narendra Modi Foto:  Christophe Licoppe / EU

Vijeće za trgovinu i tehnologiju pružat će političko vodstvo i potrebnu strukturu za operacionalizaciju političkih odluka, koordinaciju tehničkog rada i izvješćivanje političke razine kako bi se osigurala provedba i daljnje postupanje u područjima koja su važna za održiv napredak gospodarstava Unije i Indije.

Za Indiju će ovo biti prvo vijeće za trgovinu i tehnologiju koje je osnovala s jednim od svojih partnera, dok će za Europsku uniju biti drugo (prvo je pokrenula sa Sjedinjenim Američkim Državama). Osnivanje Vijeća EU-a i Indije za trgovinu i tehnologiju ključan je korak prema jačem strateškom partnerstvu u korist svih naroda u Uniji i Indiji.

Više pojedinosti

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: