Virtualni gospodarski forum

Sudjelovalo više od 90 tvrtki

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 3. srpnja 2020. – Prvo izdanje projekta Go global Go virtual, Hrvatske gospodarske komore, održano je jučer uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN). B2B (Business to Business) – internetski događaj okupio je devedesetak tvrtki iz Slovenije i Hrvatske.

Go global, go virtual zamišljen je kao niz sastanaka hrvatskih tvrtki s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes.

Rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Slovačke). Prvi Go global, go virtual “održan” je u Sloveniji.

Na godišnjoj razini, ukupna trgovina robom i uslugama između Hrvatske i Slovenije prelazi šest milijardi eura. Prema službenim podacima Banke Slovenije, više od dvije milijarde eura slovenskih izravnih investicija iskoristilo je neku poslovnu priliku u Hrvatskoj, a isto tako izvedeno je više od milijardu eura hrvatskih izravnih ulaganja u Sloveniji.

Smisao je projekta Go global, go virtual omogućiti malim tvrtkama izlazak na strana tržišta, ostvarivanjem kontakata i povezivanjem s potencijalnim novim klijentima.

Sljedeće izdanje virtualne platforme za B2B sastanke Go global, go virtual “dogoditi će se” u Rusiji. Prijave za to otvoriti će polovicom srpnja, a online susreti održat će se početkom rujna.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: