Virtualno natjecanje Fintech startupa

U organizaciji Europske udruge banaka

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 1. rujna 2020. – Europska udruga banaka (EBA – Euro Banking Association), u suradnji s financijskim medijskim portalom Finextra, poziva startup tvrtke iz cijele Europe da se jave na natječaj za još deset otvorenih mjesta koja će im omogućiti upoznavanje kreme financijskog poslovanja na Starom kontinentu, tijekom godišnje konferencije, EBA Day 2020, koja se održava u studenom ove godine.

EBA – dan, ove godine je online događaj koji će trajati tri dana i koji će imati posebno područje namijenjeno tehnološkim tvrtkama koje se bave razvojem novog financijskog softvera – Fintech Zone. Tu će startup tvrtke iz Europe moći virtualno upoznati bilo kojeg direktora banke koja posluje na Starom kontinentu i pokazati to što rade važnim ljudima iz financijske industrije.

Startup tvrtke koje se žele kandidirati za deset mjesta u Fintech zoni na EBA danu moraju biti tvrtke u ranoj fazi razvoja s funkcionirajućim proizvodom ili bar s dokazanim konceptom buduće usluge koju razvijaju

Banke se prema fintech startup tvrtkama – unatoč tome što mnogi od tih novo pokrenutih poduzetničkih pothvata rade nešto s čime konkuriraju ustaljenom financijskom poslovanju – odnose kao važnom čimbeniku u razvoju novih bankarskih proizvoda i financijskih usluga. Startup tvrtke donose inovacije, i to je jedino što je bitno.

Startup tvrtke koje se žele kandidirati za deset mjesta u Fintech zoni na EBA danu moraju biti tvrtke u ranoj fazi razvoja s funkcionirajućim proizvodom ili bar s dokazanim konceptom buduće usluge koju razvijaju za jedno do slijedećih područja: migracija na standard ISO20022, posredničko bankarstvo, kibernetička zaštita, inovacije u plaćanju prema pravilima otvorenog bankarstva (PSD2), tehnologije plaćanja u stvarnom vremenu, i upravljanje likvidnošću (prekoračenje na tekućem računu i kreditiranje u jednom danu).

Startup tvrkte koje se uspiju kandidirati ući će u natjecanje nazvano Fintech LaunchPad, na kojem će pobjednička tvrtka ili tim dobiti godišnju potporu za edukaciju, promociju i marketing od tvrtki Finextra i Europske udruge banaka.

Za malu pristojbu startup tvrtke mogu dobiti i poseban prostor u Fintech zoni u kojem mogu predstaviti to što rade, virtualnu sobu za sastanke u kojoj se mogu sastajati s vodećim ljudima europske bankarske industrije, a dobiti će i adrese i popis svih delegata konferencije (njih više od 1500) te pet online ulaznica za događaj, koje vrijede 500 eura, svaka.

Želite li se (do polovice listopada) prijaviti na Fintech zonu i Fintech LaunchPad natjecanje: to možete učiniti ovdje.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: