Više novca iz rizičnih fondova

1. REGIONALNI INVESTICIJSKI FORUM

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 29. lipnja 2019. – U Hrvatskoj se šest posto brzorastućih tvrtki, kao što su startup te druge male i srednje velike tvrtke s potencijalom bržeg rasta, financira sredstvima iz fodnova s rizičnim kapitalom ( tzv. venture capitalom), objavljeno je na Prvom regionalnom investicijskom forumu poslovnih anđela.

Forum je organizirala udruga Keymon Angels, a skup je održan na Veleučilištu VERN u Zagrebu. Okupilo se četrdesetak poslovnih anđela a njima se predstavilo četiri stratupa, Predstavljanje je vodila predsjednica Keymon Angelsa i voditeljica istraživanja Marta-Patricia Aparicio y Montesinos.

Investitorima su se predstavili startupi STEMI (prvi hrvatski edukacijski robot), Top Digital Agency (hrvatska B2B platforma za povezivanje marketinških agencija s tvrtkama koje koriste njihove usluge), RUN Croatia (platforma za podizanje turističke ponude kroz sport), Identyum (platforma za upravljanje digitalnim identitetima, identifikaciju, upravljanje profilima i potpisivanje elektroničkih dokumenata) te Terra Marascae.

“U Hrvatskoj postoje veliki izazovi u efikasnosti i brzini primjeni mjera koje potiču poduzetništvo. U društvu se, međutim, može zamijetiti više dinamike i agilnosti za promjenom statusa-quo prema gospodarstvu koje se temelji na inovacijama. Predstoji još dug put, ali mogu se zamijetiti jasni signali potencijala za inovacije i poboljšanje konkurentnosti gospodarstva, a time i prihvaćanja kulture poduzetništva”, izjavila je predsjednica otvorene mreže poslovnih anđela Keymon Angelsa Marta-Patricia Aparicio y Montesinos.

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: