Više tereta manje putnika

Pokazatelji tržišta željezničkih usluga

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 10. prosinca 2020. – U trećem tromjesečju 2020. godine teretnim željezničkim prijevozom u Hrvatskoj prevezeno je jedan posto više robe i ostvareno 9,3 posto više tonskih kilometara u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći rast ostvarili su novi teretni prijevoznici, 11,4 posto u prevezenoj robi i 25,5 posto u tonskim kilometrima, dok je HŽ Cargo d.o.o. istovremeno zabilježio 10,5 posto manje prevezene robe i 0,5 posto manje tonskih kilometara.

Novi teretni prijevoznici u trećem tromjesečju imaju udjel od 57,7 posto u prevezenoj robi i 43,2 posto u tonskim kilometrima u odnosu na HŽ Cargo d.o.o.

Uspoređujući udjele vlak kilometara po vrsti prijevoza, prijevoz tereta je zauzimao 32,5 posto, a prijevoz putnika 67,5 posto. Od teretnih prijevoznika najveći udjel vlak kilometara imao je HŽ Cargo d.o.o. s 57,2 posto, a ostatak je ostvarilo osam novih prijevoznika na željezničkom tržištu. Pritom su novi teretni prijevoznici imali rast vlak kilometara od 8,6 posto, dok je putnički prijevoznik ostvario 5,6 posto manje vlak kilometara u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Na tržištu putničkog željezničkog prijevoza, u odnosu na treće tromjesečje prethodne godine, broj prevezenih putnika smanjen je za 25 posto, a putničkih kilometara za 31,7 posto.

Pokazatelji tržišta željezničkih usluga dostupni su OVDJE


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: