Višejezična digitalna platforma

Konferencija o budućnosti Europe

0 Flares 0 Flares ×

20. travanj 2021. – Izvršni odbor konferencije o budućnosti Europe, koji čine predstavnici Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije i Europske komisije, pokreće višejezičnu digitalnu platformu za konferenciju o budućnosti Europe te sve građane Unije poziva na sudjelovanje u oblikovanju vlastite budućnosti i budućnosti Europe kao cjeline. Platforma je dostupna na 24 jezika te građanima iz cijele Unije omogućuje razmjenu ideja i mišljenja putem događanja na internetu.

Platforma je nazvana Budućnost je u vašim rukama, interaktivna je i višejezična: korisnici mogu surađivati i raspravljati o svojim prijedlozima sa sugrađanima iz svih država članica na 24 službena jezika EU-a.

Građane iz svih segmenata društva potiče se da u što većem broju pridonesu oblikovanju vlastite budućnosti. Foto: EU

Građane iz svih segmenata društva potiče se da u što većem broju pridonesu oblikovanju vlastite budućnosti putem platforme, ali i da je promiču na društvenim mrežama pod oznakom #TheFutureIsYours.

Na platformi je zajamčena potpuna transparentnost, što je i jedno od glavnih načela konferencije, jer će se svi komentari i ishodi događanja prikupljati, analizirati, pratiti i javno objavljivati. Glavne ideje i preporuke s platforme iskoristit će se kao teme za europske panele građana i plenarne sastanke, na kojima će se o njima raspravljati radi donošenja zaključaka konferencije.

Sva događanja povezana s konferencijom i unesena na platformu prikazuju se na interaktivnoj karti, pa građani mogu putem interneta pogledati koja su događanja dostupna i prijaviti se za sudjelovanje.

Organizatorima događanja na platformi su na raspolaganju alati koji olakšavaju organizaciju i promociju inicijativa. Svi sudionici i organizatori događanja moraju poštovati Povelju konferencije o budućnosti Europe, u kojoj su utvrđeni standardi za uljuđenu paneuropsku raspravu.

Platforma je ustrojena oko ključnih tema: klimatske promjene i okoliš; zdravstvo; snažnije i pravednije gospodarstvo; socijalna pravda i radna mjesta; EU u svijetu; vrijednosti i prava, vladavina prava, sigurnost; digitalna transformacija; europska demokracija; migracije; te obrazovanje, kultura, mladi i sport.

Osim toga, postoji i „slobodni prostor” za međusektorske i druge teme („Ostale ideje”) jer građani, u potpunosti u skladu s pristupom „odozdo prema gore”, mogu slobodno otvarati sve teme koje su im važne.

Na platformi su navedene i informacije o strukturi i radu konferencije. Otvorena je svim građanima Unije te institucijama i tijelima EU-a, nacionalnim parlamentima, tijelima nacionalne i lokalne vlasti te organizacijama civilnog društva. Na platformi će se u potpunosti poštovati privatnost korisnika i pravila EU-a o zaštiti podataka.

Više pojedinosti: Konferencija o budućnosti Europe (europa.eu)


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: