Vlakovi su sve puniji

Prijevoz robe željeznicom i dalje raste

0 Flares 0 Flares ×

Na tržištu prijevoza robe željeznicom u Hrvatskoj u drugom tromjesečju poslovno je bilo aktivno šest teretnih željezničkih prijevoznika. Teretni prijevoznici bilježe stalno povećanje količine prevezene robe, koja je za promatrano razdoblje viša za 12 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. i 19 posto viša u odnosu na prethodno tromjesečje.

Iako se u drugom kvartalu uočava pad ukupnih tonskih kilometara od 1,2 posto, novi teretni prijevoznici i dalje bilježe rast pa su tako ostvarili 44 posto više tonskih kilometara, u odnosu na isto razdoblje 2017.

Vlak kilometri ostali su na razini drugog tromjesečja 2017., ali su se u odnosu na prvo tromjesečje 2018., povećali za 3 posto.

Putnički prijevoznik i dalje bilježi lagani rast od 3 posto u broju prevezenih putnika, u odnosu na isto tromjesečje 2017. godine i 1 posto u odnosu na prethodno tromjesečje. Kada se putnički prijevoz promatra kroz ostvarene putničke kilometre, oni su viši za 1 posto u usporedbi s istim periodom prošle godine i 8 posto viši u odnosu na prethodno tromjesečje.

Pokazatelji tržišta željezničkih usluga dostupni su putem ove poveznice. 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: