Western Union uveo slanje novca od kuće

Digitalno lociranje omogućuje slanje novca od doma

0 Flares 0 Flares ×

28. ožujka 2020.Western Union, tvrtka koja se bavi prijenosom gotovine u sedamdeset zemalja svijeta, objavila je da je uvela novi alat, Digital Location, uslugu koji korisnicima omogućava slanje novca od kuće.

Pilot program digitalnog lociranja za sad funkcionira u Austriji, Belgiji, Italiji, Portugalu i Omanu. Može se koristiti telefonskim pozivom ili video-pozivom, na više jezika, za prijenos novca uz pomoć osobnog pomoćnika – osobe u Western Unionovom podatkovnom centru koja će izvršiti transakciju.

Novac se može prebacivati na bankovne račune ili digitlane novčanike u raznim aplikacijama koje imaju ugrađenu podršku za prijenos sredstava putem Western Uniona.

Inače, u Hrvatskoj možete novac putem Western Uniona slati iz svake pošte, poslovnica Hrvatske poštanske banke i Erste banke i poslovnica Financijske agencije (FINA).

Usluga slanja novaca od kuće, putem Western Uniona, kad u nas, uskoro, bude dostupna, dobro će doći onima koji su sada u postupku samoizolacije i svima kojima je odlazak u poštu otežan zbog pandemije korona virusa.

Prijenos sredstava koje ste nekom poslali može se pratiti na internetskoj stranici westernunion.com, a u četrdesetak zemalja svijeta dostupna je i posebna aplikacija za pametne mobitele.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: