YouTube plaća 10 tisuća dolara mjesečno

Kreativcima koji ispune uvjete

0 Flares 0 Flares ×

Kreativcima koji ispune uvjete

Nije bitno u kojem formatu je snimka snimljena, jedino mjerilo uspješnosti pojedinca-kreativca na platformi YouTube Shorts bit će gledanost. Ilustracija: YT

6. kolovoza 2021. – Najveći svjetski internetski portal za gledanje i razmjenu video sadržaja objavio je da će kreativcima koji ispune uvjete natječaja plaćati 10 tisuća dolara mjesečno za kratke video-uratke koji će se objavljivati na pod-platformi YouTube Shorts, kojim ta američka kompanija želi konkurirati globalno raširenom kineskom TikToku, koji bilježi tri milijarde preuzimanja sadržaja samo u srpnju.

Program će biti pokrenut prvo u deset zemalja, a onda i globalno, s početnim proračunom od 100 milijuna američkih dolara. Oni koji žele proizvoditi kratke video sadržaje za YouTube moraju biti stariji od 13 godina. Na natječaj se mogu, zasad, javiti pojedinici iz Sjedinjenih Država, Brazila, Indije, Indonezije, Japana, Meksika, Nigerije, Rusije, Južne Afrike i Ujedinjene Kraljevine.

Brzi i globalan uspjeh TikToka, naveo je platforme kao što su Snap, Pinterest, YouTube i Facebook da počnu plaćati ljude koji objavljuju najzanimljivije sadržaje.

Nije bitno u kojem formatu je snimka snimljena, jedino mjerilo uspješnosti pojedinca-kreativca na platformi YouTube Shorts bit će gledanost.

Trenutno, kreativci mogu na čak deset načina zarađivati novac u ekosustavu YouTubea – naplatom oglasa, podjelom prihoda od pretplate s YouTubeom, te na pod-platformama kao što su Super Chat, Super Thanks, Super Stickers, i YouTube BrandConnect, među ostalim.

Brzi i globalan uspjeh TikToka, naveo je platforme kao što su Snap, Pinterest, YouTube i Facebook da počnu plaćati ljude koji objavljuju najzanimljivije sadržaje.

Više pojedinosti


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: