Za 50 najbrže rastućih tehno tvrtki Srednje Europe

Natječaj Deloitte CE Fast 50

0 Flares 0 Flares ×

1. lipnja 2021. – Tvrtka Deloitte i ove godine poziva sve tehnološke tvrtke da se prijave na natječaj 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe (CE Fast 50). Riječ je o natjecanju tvrtki iz tehnološkog sektora, koje se održava već 22. godinu i obuhvaća najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldove, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije. Prijaviti se možete do 31. kolovoza 2021. Rezultati s poretkom bit će objavljeni 25. studenoga 2021.

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u razdoblju od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“. Za potrebe formiranja ljestvice za 2021. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2017. do 2020. godine.

Tvrtke koje se žele natjecati u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki moraju ispuniti sljedeće kriterije: moraju imati godišnji prihod u iznosu od najmanje 50.000 eura u 2017., 2018. i 2019. te 100.000 eura u 2020. Poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldovi, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji), moraju znatan iznos kapitala utrošiti na istraživanje i razvoj vlasititih proizvoda i da je vlasnička struktura takva da ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Kategorija Tvrtke u usponu obuhvaća i rangira mlade tvrtke koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje za odabir 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki. Kategorija obuhvaća dvije potkategorije: Zvijezde među ulagačima i Zvijezde najvećeg rasta. U kategoriji Zvijezde među ulagačima utvrđuje se poredak 10 tvrtki u koje se najviše ulagalo od 1. siječnja 2018. do 31. svibnja 2021. U kategoriji Zvijezde najvećeg rasta utvrđuje se poredak 10 tvrtki koje su dokazale prirodan rast u razdoblju od 3 godine.

Natjecanje ima jednu posebnu kategoriju, Zvijezde pozitivnog utjecaja. Zainteresirani za prijavu u toj kategoriji trebaju ispuniti dodatni upitnik. Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koja uspješno povežu izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Formular za prijavu, kriteriji za prijavu i sve informacije o natječaju nalaze se na poveznici:
www.deloitte.com/2021/technology-fast50 .


 

 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: