Za ekonomiste i informatičare

Stručna praksa u Erste banci

0 Flares 0 Flares ×

Otvorene su prijave za plaćene studentske stručne prakse ‘Generalna proba’ i ‘IT Lab’ u Erste banci. Za ‘Generalnu probu’ mogu se prijaviti studenti završnih godina ekonomskih usmjerenja, dok je ‘IT Lab’ namijenjen studentima tehničkih usmjerenja, odnosno mogu se prijaviti studenti preddiplomskog ili diplomskog studija FER-a, FOI-a ili PMF-a te studenti privatnih učilišta/veleučilišta/sveučilišta tehničkog usmjerenja.

Radi se o programima u trajanju od tri mjeseca koje Erste banka provodi četvrtu godinu zaredom, a osim što praktikantima omogućuje stjecanje neophodnog radnog iskustva, daje im i mogućnost nastavka rada u banci po završetku prakse, odnosno fakulteta.

Kroz program ‘IT Lab’ polaznici imaju priliku savladati praktična znanja i vještine u jednom od najvećih bankarskih IT sustava u regiji i to u segmentu ‘Change the Bank’, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo Erste banke. Osim što će studenti moći raditi na tehnologijama koje se koriste u izradi i razvoju financijskih informatičkih sustava, bit će im omogućen i rad sa stručnjacima te pohađanje programa edukacija i radionica.

Tako će se polaznici prakse pobliže upoznati sa Oracle, Apex i Microsoft tehnologijama (SQL, .NET, ODI, PowerBI), koje se koriste u izradi i razvoju financijskih informatičkih sustava po agilnim i Waterfall metodama. Praksa se održava u ljetnim mjesecima u Zagrebu, Bjelovaru i Rijeci, a po završetku prakse studentima se otvara mogućnost stipendiranja i rada u Erste banci. Svi zainteresirani do 19. travnja 2019. godine mogu poslati životopis preko web stranice Erste banke , a banka će odabrati njih 28.

Kako bi naučene ekonomske teorije mogli primijeniti u stvarnoj radnoj okolini, za studente diplomskog studija ili završne godine preddiplomskog studija ekonomskih usmjerenja nudi se program stručne prakse ‘Generalna proba’. Praksa koja traje kroz tri ljetna mjeseca za 8 polaznika uključuje kontinuiran rad s mentorom te radionice ‘mekih’ vještina, a sve kako bi studenti kroz rad u različitim organizacijskim jedinicama Erste banke dodatno razvijali stečena znanja. Nakon obavljene prakse, postoji mogućnost i nastavka rada u banci. Ova se praksa održava u Zagrebu, a zainteresirani trebaju do 19. travnja 2019. godine poslati svoj životopis na web stranici Erste banke.

„Programi plaćene stručne prakse ‘IT Lab’ i ‘Generalna proba’, možemo reći sada već tradicionalno, privlače veliki broj studenata. Iz godinu u godinu interes je sve veći, što nas dodatno potiče da programe svake godine poboljšavamo. Za polaznike imamo rezervirane naše najbolje mentore kako bismo im što više približili svijet stvarne radne okoline. Od studenata očekujemo samo da budu puni pitanja i željni novih znanja, a mi smo tu da ih dodatno obogatimo vrijednim iskustvom i potaknemo da se trude biti još bolji u onome što će možda jednom biti njihova karijera.“, kaže Vladimir Dujić, voditelj Službe selekcije i razvoja u Sektoru ljudskih potencijala Erste banke.

Više pojedinosti o natječajima, potražite OVDJE.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: