Za obrtnike i OPG-ove

Beskontaktna naplata KEKS Pay aplikacijom

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 6. svibnja 2020. – Kako bi obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ovima) u posebnim okolnostima uzrokovanim koronavirusom omogućila prodaju proizvoda bez rukovanja gotovim novcem, Erste banka im je kroz aplikaciju KEKS Pay ponudila mogućnost beskontaktne naplate proizvoda i usluga.

Usluga je namijenjena svim obrtnicima i OPG-ovima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, a mogu je aktivirati bez dolaska u poslovnicu.

Sljedeća tri mjeseca svi obrtnici i OPG-ovi ovu uslugu mogu koristiti potpuno besplatno dok će nakon tog razdoblja naknada iznositi 1,95% od iznosa transakcije. Također, važno je napomenuti da korisnici mogu u bilo kojem trenutku raskinuti ugovor bez ikakvih dodatnih troškova.

Jedna od najvažnijih prednosti ove usluge je njena jednostavna aktivacija. Nakon popunjavanja pristupnice na internetskoj stranici KEKS Paya, uz prilaganje potrebnih dokumenata, korisnik dobiva jedinstveni QR kod u nekoliko formata i link koje može dijeliti kupcima na društvenim mrežama i chat aplikacijama.

Za korištenje ove usluge prodavatelju je potreban samo mobilni telefon na koji prima SMS potvrdu da je uplata provedena. Naplata se od kupaca vrši preko QR koda ili linka koji su dobili od prodavatelja, bez kontakta te bez dodatnog upisivanja broja računa.

Kupci moraju imati instaliranu KEKS Pay aplikaciju, no ne moraju prilikom kupnje upisivati broj svoje debitne ili kreditne kartice jer su one već sadržane u aplikaciji. To predstavlja dodatan oblik osiguranja, a cijeli proces u skladu je s najvišim sigurnosnim standardima enkripcije podataka te regulativom PCI DSS o zaštiti brojeva kartica.

Aplikacijom KEKS Pay, koju je Erste banka napravila prije nešto više od godinu dana, služi se danas oko 115 tisuća korisnika. Iako se zbog izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom u posljednjih mjesec dana bilježi pad broja transakcija, iznosi dnevnih transakcija utrostručili su se te sada iznose u prosjeku više od 150 kuna. Zahvaljujući tome, ukupni volumen transakcija zadržao se na više od pola milijuna kuna dnevno, dok je među korisnicima aplikacije i dalje 75 posto klijenata drugih banaka, a njih 25 posto ima račun otvoren u Erste banci.

U aplikaciji koja se dosad pokazala korisnom za rješavanje niza situacija vezanih uz zajedničko skupljanje novca i dijeljenje troškova među prijateljima, naknadno su uvedene i mogućnosti poput plaćanja parkinga u više od 60 gradova diljem Hrvatske, mogućnosti doniranja udrugama te kupnje putem raznih internetskih trgovina.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: