Zaklada UniCredit podržala i tri naše udruge

Projekti koji pomažu djeci u 12 zemalja

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 17. srpnja 2020. – Zaklada UniCredit pokrenula je u prosincu 2019. inicijativu „Call for Europe 2019. – potpora djetinjstvu” s ciljem podupiranja društveno korisnih projekata koji pomažu djeci u različitim europskim zemljama u kojima je UniCredit prisutan, uključujući Hrvatsku.

Od banaka Grupe zatraženo je da Zakladi UniCredit dostave uži popis relevantnih lokalnih projekata u svakoj zemlji, a stručni ocjenjivački sud kojeg je imenovala Zaklada odabrao je pobjedničke inicijative kojima će biti dodijeljeno ukupno 500 tisuća eura koje će biti raspodijeljeno među pobjednicima.

Potporu Zaklade dobila su 44 projekta u 12 zemalja članica, uključujući i Hrvatsku, a tu su još i Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka Republika, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija.

Sve projekte odabrane za inicijativu „Call for Europe 2019. – potpora djetinjstvu” vode neprofitne organizacije i fokusiraju se na pružanju potpore djeci i mladima (0-18) u skladu s prioritetima svake određene lokalne zajednice i s ciljem stvaranja pozitivnog društvenog učinka srednjoročno/dugoročno.

Pobjednički projekti iz Hrvatske su Hrvatska zajednica za Down sindrom, Udruga za darovitost Dar i Udruga Krijesnica – za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Za više detalja o pobjedničkim projektima, kliknite ovdje.

* O Zakladi UniCredit
Zaklada UniCredit korporativna je zaklada osnovana 2003. godine kako bi doprinijela razvoju solidarnosti i filantropije u zajednicama i regijama u kojima UniCredit djeluje, a posebno u geografskim područjima gdje je UniCredit prisutan. Prijenosom financijskih sredstava i upravljačkih vještina tipičnih za tvrtku, Zaklada UniCredit podržava projekte lokalnih neprofitnih organizacija značajnog društvenog učinka i inovacija.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: