Završen Interliber

41. međunarodni sajam knjiga

0 Flares 0 Flares ×
Prema izvještajima nakladnika, ekonomski učinak bio je na razini prošle godine, što je dobra vijest ako uzmemo u obzir manji broj proizvedenih naslova unazad nekoliko godina.

Na Zagrebačkom velesajmu jučer navečer završio je 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, vodeći sajam knjiga u Jugoistočnoj Europi

Izlagalo je više od 300 izlagača u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma koji su predstavili svoja najnovija izdanja. Tijekom šest dana promoviran je veliki broj novih naslova knjiga i publikacija.

Ovogodišnje izdanje Interlibera bilježi i 7% rast izložbene površine kao i najopsežniji prateći program s više od 200 termina održan na četiri lokacije na sajmu. Procjena je da je sajam razgledalo više od 130.000 posjetitelja, što je negdje na razini prošle godine.

Veliki interes publike izazvali su dolazak Kristijana Novaka, Mire Gavrana, Mani Gotovac, Jurice Pavičića, Julijane Matanović, Olega Maštruka, Ivane Dragičević, Vjekoslave Huljić, Sanje Pilić, Sanje Polak, Mate Jankovića itd. Svoju biografiju predstavila je i poznata grupa Elemental. Ove godine Interliber su posjetila i publici se predstavila poznata inozemna, književna imena poput Bobbie Peersa, Thomasa Engera i Gail Honeyman.

U sklopu programa svaki dan održavale su zanimljive panel rasprave poznatih pisaca, radionice, zabavno čitanje lektire, a na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 svakodnevno se moglo uživati u nastupima DJ-a i glazbenih bendova. Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Znanstveni kvart privukao je mnoštvo znatiželjne djece.

Knjige prikupljene u akciji Knjigodar predane su predstavnicima Osnovne škole Brestovac. A održana je i Druga javna aukcija knjiga, kao i kviz znanja High five za učenike osnovnih i srednjih škola.

Novost ovogodišnjeg Interlibera bio je Sajam obrazovanja – World Education Fair. Tijekom dva dana održavanja svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu mogli su dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u te poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu.

Prema izvještajima nakladnika, ekonomski učinak također je bio na razini prošle godine, što je dobra vijest ako uzmemo u obzir manji broj proizvedenih naslova unazad nekoliko godina.

Za vrijeme Interlibera održala se i Inova, 43. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i Budi Uzor, 14. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova.
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: