Završen poduzetnički inkubator Trokut Šibenik

Dan predstavljanja projekata: dodijeljeno 100 tisuća kuna

0 Flares 0 Flares ×

17. lipnja 2021.Trokut Šibenik, prvi inkubatorski program na području Šibensko-kninske županije završio je dodjelom novčanih nagrada. Program je trajao dva mjeseca tijekom kojih su polaznici prošli kroz šest modula predavanja u kojima su uz pomoć mentora naučili sve što treba naučiti o prezetniranju svoje poduzetničke ideje investitorima.

Jedan od dobitnika bio je PostcARd, digitalni 3D suvenir, razglednica koja tekstualno i audiovizualno informira korisnike uz dodatne multimedijske funkcije. Foto: Trokut Šibenik

Dodijeljeno je sto tisuća kuna. Istim brojem bodova po svim kategorijama nagradu su osvojili Josip Bačelić, Hrvoje Jelković i Branka Grubić s projektom “Platforma za stvaranje, razvoj i prodaju kulturnih sadržaja – Art Frame” i Franka i Tena Bujas sa projektom “Termoosjetljiva etiketa za maslinovo ulje”. Zatim, Valentina Petković i Frane Bilić s projektom “Razvoj novih digitalnih, interaktivnih i virtualnih proizvoda u turizmu – PostcARd”. Radi se o digitalnom 3D suveniru odnosno razglednici koja tekstualno i audiovizualno informira korisnike uz dodatne multimedijske funkcije. Te Ivan i Bruna Rakić sa svojom prirodnom i zdravom konzervom koja će imati proizvodnju u šibensko kninskoj županiji te lansirati svoje proizvode van hrvatske i time dodatno povećati prepoznatljivost naše zemlje i šibensko kninske županije.

Preostali timovi s idejama koje su prezentirali na ovom Demo Dayu su : Anton Krvavica i Ivan Morić s projektom “ePodrška – cloud platforma za komunikaciju s korisnicima” i Martin Krstić, Antonela Šupe i Ornela Šupe sa projektom “Uveno: primjena UV-C tehnologije u zaštiti vinove loze”.

Mentori i predavači su bili Mike Pulley, Antonija Škugor, Antonio Meić, Stevica Kuharski, Branka Lasić, Ivana Vudrag i Diana Mudrinić.

Žiri: Milenka Bara, iz tvrtke Industrius, Ivica Skelin iz tvrtke Skelin Mont, Petar Mišura iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj županije, Voyl Divljaković i glavni IT stručnjak grada Šibenika Tomislav Lokas.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: