Žele ostvariti pozitivan utjecaj na milijardu ljudi

Feelsgood ulaže 5,6 milijuna kuna u Agrivi

0 Flares 0 Flares ×
Matija Žulj, osnivač i glavni direktor tvrtke Agrivi. Foto: Agrivi

28. prosinca 2021. – Feelsgood, fond rizičnog kapitala koji ulaže u startup tvrtke koje imaju ili žele imati snažniji utjecaj na društvo, sklopio je ugovor o ulaganju u tvrtki Agrivi, hrvatsku agrotehnološku kompaniju koja se u prethodnim godinama pozicionirala kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede.

Ulaganje je vrijedno 5,6 milijuna kuna, i to je do sada najveće ulaganje fonda Feelsgood kojim se zatvara krug financiranja koji je započet prošle godine, kada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub.

Feelsgood je prvi hrvatski fond rizičnog kapitala namijenjenog kompanijama s društvenim učinkom. Raspolaže s 30 milijuna eura.

Pozitivni utjecaj na društvo, okoliš ili ekonomiju jedan je od osnovnih kriterija za Feelsgoodovo ulaganje, a utjecaj mora biti mjerljiv i usklađen s ostvarivanjem nekih od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a.

Agrivi svojim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede posluje primarno na globalnom tržištu, a utjecaj tvrtke se procjenjuje da direktno i indirektno dolazi do više od 100 milijuna ljudi i utječe na čak 12 od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a.

Vizija tvrtke je promijeniti način na koji se proizvodi hrana i pozitivno utjecati na više od milijardu ljudi.

Prema FoodTech 500, Agrivi je najbolja svjetska tvrtka za digitalnu i preciznu poljoprivredu i njena rješenja su danas odabrale vodeće globalne kompanije u industriji hrane i pića, poput Driscoll’s u Americi, Nestlé i BASF u Europi, Beam Suntory u Meksiku, East-West Seed u Aziji i mnogih drugih.

Agrivi ima i važnu ulogu kroz ulogu ambasadora važnosti digitalizacije poljoprivrede i kroz edukaciju tržišta, ne samo u Hrvatskoj, već i na europskoj i svjetskoj razini. Surađuju s organizacijama EIT Food, Farming First, Women in Farming, European Carbon Farmers, a i partner su prvog studija digitalne poljoprivrede u Hrvatskoj koji je pokrenut na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: