Županija daje kredite

Dodatna sredstva za poduzetnike u iznosu od 10 milijuna kuna.

0 Flares 0 Flares ×

Kako prenosi Hrvatska gospodarska komora na svom Twitter profilu, na temelju Odluke Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te župana Zagrebačke županije, povećan je kreditni potencijal Zagrebačke županije po Programu Kreditom do uspjeha 2014. Mjera 1 Kreditom do konkurentnosti, te su u ovom trenutku raspoloživa dodatna sredstva za dodjelu kredita poduzetnicima u iznosu od 10 milijuna kuna.

Korisnici kredita na temelju Programa i Ugovora o provedbi Programa su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva (d. o. o., j. d. o. o., obrti i profitne ustanove) koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

Korisnicima kredita subvencionira se kamata na poduzetnički kredit, i to:

– Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta subvencionira s dva posto projekte iz proizvodne djelatnosti i s jedan posto projekte iz uslužne djelatnosti

– Zagrebačka županija subvencionira s dva posto projekte iz proizvodne djelatnosti i s jedan posto projekte iz uslužne djelatnosti

– pojedine jedinice lokalne samouprave osigurale su dodatnu subvenciju kamata po Programu (o čemu se poduzetnik može informirati direktnim upitom u pojedinom gradu ili općini).

Svi uvjeti i kriteriji natječaja te popratni obrasci nalaze se na službenim stranicama Zagrebačke županije
na ovoj poveznic

Rok provedbe Programa je do kraja 2018. godine.

Sve informacije poduzetnici mogu dobiti u Zagrebačkoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo, e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr, tel.: 01/6009-415 i 01/6009-457.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: